Jij, op het wereldwijde web

Jij, op het wereldwijde web

1 februari 2023 Uit Door Babbe

Een website opzetten, dat klinkt nogal moeilijk, vooral als je geen technische ervaring hebt. Maar gelukkig is het tegenwoordig gemakkelijker dan ooit om een professionele website op te zetten, zelfs zonder veel technische kennis. In deze blog vertel ik je hoe je van jouw website, bijvoorbeeld voor je bedrijf, een succes maakt. Lees je mee?

Wat is het doel?

Om een website goed op te kunnen zetten, heb je een duidelijk doel nodig. Wil je bijvoorbeeld een blog beginnen, een webshop starten of je bedrijf presenteren? Dit zal bepalen hoe je website eruit zal zien en welke functies je nodig hebt. Ook geeft dat de richting al aan tijdens het plannen van een website. Als je een duidelijk plan hebt, kan je gericht aan de slag. Dat is een meer efficiënte manier van werken.

Via wie?

Een webhosting provider zorgt ervoor dat je website online is en toegankelijk is voor iedereen. Er zijn veel verschillende webhosting providers, dus neem de tijd om te onderzoeken welke provider het beste bij je wensen past. Een stukje onderzoek dus. Even wat technische kanten uitvogelen, maar dan heb je ook wat.

Hoe ziet het eruit?

En dan is het de vraag: hoe moet de boel eruit zien? Het bouwen van de website begint! Je kan zelf de boel bouwen, vaak zijn daar makkelijke programma’s voor te vinden. Of je laat het door een ontwerper doen. Wanneer je de boel zelf in elkaar zet, dan heb je ook alle aanpassingen en keuzes zelf in de hand. Maar met een ontwerper zijn er meer mogelijkheden maar moet je het uit handen geven. Het is maar net waar jouw voorkeur ligt.

Houd het bij

Als de website af is, kan de inhoud toegevoegd worden. Voeg inhoud toe aan je website, zoals tekst, afbeeldingen, video's en geluiden. Zorg dat de inhoud duidelijk en aantrekkelijk is voor je bezoekers. Dit zal ervoor zorgen dat ze meer geneigd zijn om langere tijd op de website door te brengen en/of terug te komen.

Iedereen op de hoogte

Dan moeten er natuurlijk wel bezoekers naar de website komen. Dit heeft te maken met marketing. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Je kan een digitaal marketing bureau zoals Blauwe Monsters inschakelen. B2B online marketing bij Blauwe Monsters is heel prettig omdat zij de strategie voor je uit handen nemen, zonder dat ze jou buiten het proces laten. Het is een samenwerking tussen hen en het bedrijf om tot de juiste aanpak te komen.